© Haber int 2023

Bandırma’da Üretip Tüm Dünya’ya Kimyasal Pazarlıyoruz”

Tolga Celayer, “Ülke Ekonomisine Önemli Katkılar Sağlıyoruz. Bandırma’da Üretip Tüm Dünya’ya Kimyasal Pazarlıyoruz”

Gücünü 110 yıllık köklü geçmişinden alan dünya devi United Initiators, 2019 yılında bünyesine kattığı Türkiye’nin lider Hidrojen Peroksit üreticisi Hidrojen Peroksit A.Ş. ile dünya için üretim yapıyor. United Initiators, peroksit bazlı başlatıcıların ve özel kimyasalların küresel ve lider üreticisi olmayı sürdürüyor.

United Initiators Genel Müdür Yardımcısı Tolga Celayer, “4 kıtada 11 üretim tesisi ve 100’den fazla ülkeye yayılan ihracat ağımızla dünyadaki herkesin hayatına dokunuyoruz. Bandırma fabrikamızdan Kanada’dan Güney Afrika’ya, Pakistan’dan Japonya’ya kadar uzanan bir tedarik ağımız mevcut. Bu ülkelerde Türk üretimi malların kullanılması bizlere onur veriyor” dedi.

Hidrojen Peroksit A.Ş.’yi bünyesine katarak yatırımlarına Türkiye’nin enerjisini de katan 110 yıllık dünya devi United-Initiators, 100’ün üzerinde ülkeye yaptığı ihracatla sanayi kimyasalları, kağıt üretimi, tekstil beyazlatma, deterjan ve temizlik kozmetiği, madencilik, gıda, elektronik ve ilaç sektörlerinin hammadde ihtiyacını karşılıyor. 

Sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle çalışan firma, Almanya, Fransa, Hindistan, ABD, Çin, Avustralya, Kanada, Türkiye’de yer alan toplam 11 tesisiyle tüm dünya için üretim yapıyor. Organik Peroksitler, Persülfatlar, başlatıcılar ve özel kimyasalların küresel ve lider üreticisi olmayı sürdürüyor.  Stok ihtiyacı olmadan direkt olarak üretim tedariği avantajı sunan United Initiators, farklı konsantrasyonlarda ürün gamı seçenekleri ve terzi işi uygulamaya özel üretim yapılabilme yeteneği ile öne çıkıyor.

 

 

 

 

Lojistik Avantajlarla Maliyetleri Düşürüyor

United Initiators Genel Müdür Yardımcısı Tolga Celayer, “Firma olarak tüm müşterilerimize tam yerinde ve tam zamanında sevkiyat taahhüttü sunuyoruz. Gelen siparişlerin sevkiyatlarını talep doğrultusunda direkt olarak üretim hattına gerçekleştiriyor. Böylece müşterilerimiz için değerli olan zamanı, onlar için optimal şekilde kullanıyoruz. Sunduğumuz lojistik avantajıyla da maliyetleri düşürüyor, maksimum kârlılık hedeflerine katkıda bulunuyoruz. 2022 yılında da 2021’de olduğu gibi ciddi bir üretim tonaj artışı yapmayı planladık. Son derece deneyimli bir üretim ekibine sahibiz ve laboratuvardan, makine başındaki personelimize kadar ortak amaçla hareket ediyoruz” dedi.

Ülke ekonomisine de çok ciddi katkı yaptıklarının altını çizen Celayer, şunları kaydetti: “Her geçen ay daha da artırdığımız ihracat tonajımızla Bandırma fabrikamızdan Kanada’dan Güney Afrika’ya, Pakistan’dan Japonya’ya kadar uzanan bir tedarik ağımız mevcut. Bu ülkelerde Türk üretimi malların kullanılması bizlere onur veriyor. Fabrikamızın bulunduğu Bandırma bölgesinde ayrıca Sosyal sorumluluk projelerine de çok önem veriyoruz. Bu kapsamda Bandırma’da bulunan Daskyleion Antik Kenti Kazılarının kazı sponsorluğunu üstlenerek, onarım çalışmaları, çevre düzenlemelerinin yapılması için destek oluyoruz.”

 

United-Initiators Hakkında

1909 yılında Almanya’da başlayan, bugünse dünyanın 100’den fazla ülkesine ulaşan, peroksit bazlı başlatıcıların ve özel kimyasalların küresel ve lider firması United-Initiators, Hidrojen Peroksit üretimi için 1909 yılında patent aldı. United-Initiators, faaliyetlerine 1911’de Almanya’nın Pullach kentinde kurulan tesiste başladı. 1930’lu yıllarda ilk inorganik peroksit üretimini gerçekleştirdi ve %81’e varan hidrojen peroksit çözeltisi konsantrasyonu elde ederek, denizaltı ve uçak yakıtları için kimyasallar elde etmeye devam etti.  Aynı on yıl içinde Sodyum Perkarbonat ve Karbamid Peroksit üretimlerini sürdüren United-Initiators, ilerleyen yıllarda organik kimya alanında yaptığı atılımlarla organik peroksit üretimlerine başladı. 2019 yılında Türkiye'nin en büyük hidrojen peroksit üreticisi Hidrojen Peroksit A.Ş.’yi satın alarak gücüne güç kattı.

United Initiators, bugün yenilikçi endüstriyel kimyasallar üretme tutkusuyla inovasyon odaklı Ar-Ge çalışmaları ile daima daha iyisi için çalışıyor.  İnsana, doğaya ve bilime inanan United Initiators, sürdürülebilir kalite, kaynakların doğru seçimi, yenilik ve gelişim doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER