© Haber int 2023

Elon Musk Türkiye’ye neden geldi!!

Elon Musk’un Türkiye ziyaretinin ayrıntıları yavaş yavaş belli oluyor. Yeraltı kaynaklarıyla zengin ilimiz Balıkesir’de bir takım incelemelerde bulunduğu söyleniyor.

Elon Musk’un Türkiye ziyaretinin ayrıntıları yavaş yavaş belli oluyor. Yeraltı kaynaklarıyla zengin ilimiz Balıkesir’de bir takım incelemelerde bulunduğu söyleniyor. 

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinin Çatalçam ve Göbül köy sakinlerinin Elon Musk’ı yaklaşık 10 kişilik bir heyet ile bölgelerinde inceleme yaptığını gördüklerini söylemeleri üzerine konuyu duyan bölge halkının Ev ve arsa satışlarını da durdurduğu söyleniyor. Yeraltı kaynakları açısından oldukça zengin olan bu köyler geçimini sağlamak için daha çok tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Şu an bu köylerde konuşulan tek şey büyük bir maden tesisi kurulacağı ve yeraltı kaynaklarının kullanımı ve ülkemize kazandırılması konusu olduğu dilden dile konuşuluyormuş.

Geçmiş yıllarda bazı mühendislerin açıklamalarından bazıları da şöyle;

DURSUNBEY'DE 10 ÇEŞİDİN 

ÜZERİNDE MADEN REZERVİ VAR 

Dursunbey Bölgesinde çok çeşitli madenlerin olduğunu belirten maden mühendisi görevli “Dursunbey bölgesindeki tüm madenler işletilmeye başlanırsa hem ülke ekonomisine, hem de Dursunbey'e çok büyük katkılar olur. 

Bu nedenle Dursunbey bölgesindeki madenlerin hepsinin olmasa da en az yarısının işletilmesi için gerekli girişimler hükümet nezdinde yapılmalı ya da maden sahiplerinin işletmesi için devletin destek olması sağlanmalıdır. Böylece Dursunbey bölgesi Balıkesir tam anlamıyla ihya olur. Bunun için Balıkesir'deki siyasi kaynaklar harekete geçerek bu madenler işletilmelidir” bilgisini aktardı. 

Aralık 2021 tarihinde Türkiye’ye gelen Elon Musk haberleri böyle verilmişti;

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye'deki kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uydu ve uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda iş birliğine ilişkin hususlar ele alındı.

Elektrikli otonom araçlar ve dijital ekonomi konularının da konuşulduğu görüşmede, uzun dönemli yatırımlar ve mevcut iş birliğini geliştirecek adımlar değerlendirildi.

Açıklamada, Türkiye'nin yerli elektrikli aracı TOGG'un lityum bataryaları konusunda atılabilecek ortak adımların da masaya yatırıldı.

Ayrıca Türkiye’nin SpaceX aracılığıyla ocak ayında uzaya fırlattığı TÜRKSAT 5-A uydusunun ardından TÜRKSAT 5-B uydusunun uzaya fırlatılma süreci de görüşüldü.

Elon Musk en son 2017 yılının kasım ayında Türkiye'ye gelmiş ve Erdoğan ile görüştükten sonra Instagram hesabından Anıtkabir paylaşımı yapmıştı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER