© Haber int 2023

Gözlük Camlarında Virüslere ve Bakterilere Karşı Artık koruma var

ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV, cam yüzeyindeki virüsleri ve bakterileri etkisiz hale getiren birinci sınıf yansıma önleyici cam kaplamasıdır.

Zeiss Gözlük camları Türkiye Teknik iletişim Direktörü Optometrist "Müyesser Altındağ" yeni nesil camlarla ilgili bilgiler verdi.

COVID-19 pandemisi ile ilgili haberler şu anda herkesi, her yerde, her zaman çevreliyor. Örneğin, COVID-19'a neden olan koronavirüsün,   gözlük camları dahil yüzeylerde saatlerce, hatta günlerce hayatta kalabildiğini ve plastikler ve diğer malzemeler üzerinde 72 saate kadar canlı kalabildiğini zaten duyduk . Bu gözlük camları için ne anlama geliyor? Gerçekten de, gözlük camlarının insan yüzünün merkezindeki açıkta konumları ve insan derisi, burnu ve ağzı ile yakın temasları nedeniyle çeşitli mikrobiyotalarla kontamine oldukları düşünülmektedir.Son araştırmalar, gözlük camlarının önemli ve çok çeşitli bakteriyel kontaminasyona sahip olduğunu göstermektedir.Antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip yansıma önleyici bir kaplama olan ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV, 2021 baharından itibaren tüm ZEISS plastik gözlük camları için mevcut olacaktır.

Yenilikçi yansıma önleyici kaplama ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV, antibakteriyel ve antiviral özellikler sunar ve zorlu bir zamanda lens hijyeninin sağlanmasına yardımcı olur.
Gümüşün antimikrobiyal özellikleri yüzyıllardır bilinmektedir. Bu nedenle, gümüş eşyalar uzun zamandır enfeksiyonlara karşı koruyucu bir önlem olarak hizmet etmiştir. ZEISS şimdi antimikrobiyal gümüşü görünmez ama etkili bir şekilde yansıma önleyici kaplama paketine dahil etmek için bir süreç geliştirmiştir. Değerli metal (Ag + iyonları), lens üzerinde bulunan virüsleri ve bakterileri etkin bir şekilde devre dışı bırakır. Bağımsız, akredite harici test kurumları, antimikrobiyal etkinlik testlerini ISO standartları da dahil olmak üzere köklü test prosedürlerine göre gerçekleştirdi. Altındağ, "Bu kaplama ile gözlük camlarının yüzeyindeki mikrobiyal kontaminasyonu azaltıyoruz. Sonuç olarak, ürün günlük yaşamda biraz daha fazla koruma sağlıyor ve oftalmik lens hijyenine yeni bir katkı sağlıyor" diyor. 
"ZEISS DuraVision kaplamalar, yansıma önleyici, kir ve toz tutmaz özellikleri, kolay temizleme ve uzun dayanıklılık için çizilmeye karşı dayanıklılığı tek bir kaplama paketinde bir araya getiriyor" diyor.
"DuraVision, yıllarca çok sağlam kaplamaları temsil eden bir ticari markadır ve bu aynı zamanda ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV için de geçerlidir." Birinci sınıf gözlük camı kaplamalarının zaten iyi bilinen faydalarına ve özelliklerine ek olarak, artık ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV'nin cam yüzeyinde virüs ve bakteri yaşama riskini azaltması gibi ek bir fayda da bulunmaktadır.Elbette DuraVision AntiVirus Platinum UV içeren ZEISS gözlük camları 400 nanometreye kadar tam UV koruması sunar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER