© Haber int 2023

TÜRKİYE'NİN YERLİ OTOMOBİLİ

Dünyanın birçok ülkesinde elektrikli otomobillerle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ederken Türkiye’de de bu konuyla değerli bir adım atıldı ve yerli otomobil geliştirildi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun çalışmalarını yürüttüğü yerli elektrikli otomobil, 5 farklı modelde üretilecek. İlk olarak C-SUV, ardından C-Sedan modeli, daha sonra C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV modelleri sunulacak. Yerli otomobil ile ilgili öne çıkan noktaları sizler için derledik.

Dünyanın birçok ülkesinde elektrikli otomobillerle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ederken Türkiye’de de bu konuyla değerli bir adım atıldı ve yerli otomobil geliştirildi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun çalışmalarını yürüttüğü yerli elektrikli otomobil, 5 farklı modelde üretilecek. İlk olarak C-SUV, ardından C-Sedan modeli, daha sonra C-Hatchback, B-SUV ve C-MPV modelleri sunulacak. Yerli otomobil ile ilgili öne çıkan noktaları sizler için derledik.

TOGG Ne Demek?

1960’lı yıllarda Türkiye “Devrim” adı verilen ancak çeşitli nedenlerle üretilemeyen bir otomobil modeli ile ilk yerli üretim deneyimini yaşadı. Filmlere de konu olan Devrim’de amaç, Türkiye şartlarına göre bir otomobil geliştirmekti. Türkiye’nin o zaman tamamı asfalt olmayan yollarında da gidebilecek, düşük yakıt tüketimine sahip ve Türk aile tipine uygun olarak 5 kişinin rahatça hareket edebileceği bir araçtı. Zaman içerisinde proje rafa kaldırıldı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun kısaltması olan TOGG’un da çıkış noktası benzer: Türkiye’nin en büyük ithalat ürünlerinden biri olan otomobili yerli imkanlarla üretmek. Tabii ki yine Türk aile tipine uygun bir otomobil olacak. Buna ek olarak Devrim’den farklı olarak ihraç edilebilecek kadar güçlü bir yapıda olması bekleniyor.

 

TOGG’un Ortakları Kimler?

Yerli ve milli otomobilin üretilmesi ve geniş kitlelere satılabilmesi için 2017 yılında başlayan çalışmalar, 25 Haziran 2018 tarihinde Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu adıyla resmileşti. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Zorlu Grubu’nun güçlerini birleştirmesiyle hayata geçen Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu yani TOGG, Türkiye’nin elektrikli ve yerli otomobilini üretiyor.

Yerli Otomobil Nasıl Bir Otomobil?

Yerli otomobil, elektrikli olacağı için oldukça modüler bir şaside ve bilişim teknolojileriyle kolayca entegre olabilecek bir yapıda olacak. Aynı zamanda sunacağı güçlü internet bağlantısıyla gelecekte doğabilecek ihtiyaçları da karşılayabilecek.

Türkiye’de çok tercih edilen C sınıfında yani orta büyüklükte olacak aracın ilk etapta SUV kasa tipindeki versiyonunun üretileceği, TOGG’un sitesinden duyuruldu.

Yerli Otomobilin Öne Çıkan Özellikleri

TOGG’un açıkladığı bilgilere göre kendine has çizgilere sahip olan araç, dünyanın önde gelen otomobil güvenlik testi kuruluşlarından EuroNCAP’in standartlarını tam olarak karşılayabilecek. Yetkililer, yerli otomobilin 2022 yılında EuroNCAP testlerinden 5 yıldız ile ayrılmasını bekliyor. Bunun dışında otomobilin öne çıkan bazı yönleri şöyle:

Yerli Otomobilin Teknik Özellikleri

 

Yerli otomobilin özellikleri, Türkiye’nin şartlarına uygun olarak yüksek menzil ve hızlı doldurulabilen batarya ile öne çıkıyor. Ayrıca Türkiye’nin Otomobilinin şu an için 2 farklı motor seçeneği bulunuyor. 

Birinci seçenekte 200 beygir güç üretebilen motor bulunuyor ve araç, 0’dan 100 km/s hıza 7,6 saniyede ulaşıyor.  İkinci seçenekte ise 2 motor bulunuyor ve 400 beygir güç üretebilen motorla araç 0’dan 100 km/s hıza 4,8 saniyede ulaşıyor. Kısacası her iki model de Türkiye’de şu anda yollarda olan fosil yakıtlı muadillerinden çok daha hızlı olacak. Yerli otomobilde araçların ulaşabileceği maksimum hız ise güvenlik nedeniyle
  180 km/s’ye sabitlenecek.

Yerli otomobilin bataryasında da motor gücünde olduğu gibi iki farklı seçenek yer alıyor. İlk seçenekte araç tek şarj ile 300 kilometre gidebilecek. İkinci seçenekte ise yerli otomobilin menzili 500 kilometreye kadar çıkacak. Aynı zamanda aracın içerisinde yer alan rejeneratif frenleme teknolojisi sayesinde sürücüler fren yaptıkça enerji geri kazanımıyla batarya şarj olabilecek.

 

Yerli otomobilin bataryasının %80 şarja ulaşması için 30 dakikadan az bir süre yeterli olacak. Yani yerli otomobil, ZES’in 81 ilin tümünde yer alan elektrikli araç şarj istasyonlarında kolaylıkla şarj edilebilecek. Türkiye’nin sektöründe lider elektrikli araç şarj istasyon ağı  ZES’in 2020 yılı şarj istasyonları listesinde 350 lokasyonda 600’ü aşkın araç kapasitesi yer alıyor. TOGG’un çıkış tarihine kadar ise bu sayı elbette daha da artacak ve kullanıcılar diledikleri noktada araçlarını şarj edebilecek. 

Yerli otomobilin bir diğer önemli özelliği ise internet bağlantısı. Akıllı telefonlardan alışık olduğumuz 4.5G teknolojisinin yanı sıra 5G teknolojisiyle de internete bağlanabilecek olan araç, uzaktan müdahale edilmesine ya da sürücülere haber verilmesine olanak tanıyacak. Böylece acil durumlar hakkında sürücüler bilgi edinebilecek ya da afet gibi durumlarda yapılacak yazılım güncellemeleri ile hız sınırlarını kaldırmak gibi önemli değişiklikler yapılabilecek. Örneğin 2018 yılında Tesla, Michael Kasırgası etki alanında yaşayan araç sahiplerinin menzilini bir güncelleme ile arttırmıştı.

Yerli Otomobil Nerede Üretilecek?

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun aktardığı bilgilere göre otomobil, Bursa’nın Gemlik ilçesinde üretilecek. 2020 yılında temeli atılan ve 2021 yılında tamamlanacak olan fabrikada 2 SUV, 1 MPV, 1 sedan ve 1 hatchback model üretilecek. Toplam 4 binden fazla insanın istihdam edilmesi beklenen fabrikanın yılda 150 binden fazla araç üretmesi planlanıyor.

240 bin metrekare alana sahip olacak fabrika içerisinde klasik üretim metotlarının yanı sıra yerli otomobilin üretimi sırasında  nesnelerin interneti  gibi geleceğin teknolojilerinden de yararlanılacak. Böylece TOGG Sedan, TOGG SUV ya da diğer araba segmentleri içerisinde yer alan modeller üretilirken fabrika içerisinde kullanılan sistemler birbiriyle entegre olarak çalışacak. Bu sayede de verilere kolayca ulaşılabilmesi sağlanıp verimlilik artırılacak ve gelecekte otomobillerin hem çok daha hızlı hem de daha düşük maliyetle üretilmesi sağlanacak.

Son olarak gazetecilerin aktardığı iddialara göre fabrikanın inşa edileceği bölgede deneyim merkezi bulunacak. Türkiye’de eşine pek sık rastlanmayan fakat Avrupa ve özellikle de Almanya’da bulunan büyük deneyim merkezlerinde olduğu gibi aracın sınırları zorlanıp sürücünün aracı daha iyi tanıması sağlanacak. Ancak bu konu hakkında TOGG’dan kesin bilgi gelmedi. 

Yerli Otomobilin Bataryası Nasıl?

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu ya da kısaltması ile TOGG’un hangi bataryayı kullanacağı ile ilgili çok sayıda iddia ortaya atılmıştı. TOGG,  Twitter hesabından  yaptığı açıklamada dünyanın en büyük batarya üreticilerinden biri olan Çinli Farasis ile Li-Ion (Lityum İyon) piller konusunda anlaştığını aktardı. Anlaşma ile Farasis, bataryayı Türkiye’de üretecek. Buna ek olarak bölge ülkelerinin ihtiyaç duyduğu enerji depolama ürünleri ile ilgili olarak TOGG ile birlikte çeşitli geliştirmelerde de bulunacak. Böylece sadece otomobil için değil, çevresel sektörler için de geliştirmelere yer verilecek.

Yerli Otomobil Ne Zaman Üretilecek?

TOGG’un açıklamalarına göre yerli otomobil 2022 yılında piyasaya sürülecek. İlk etapta C segmenti SUV aracın satışa sürülmesi bekleniyor. Kalan dört model ise takip eden dönemde satışa sunulacak.

Yerli Otomobil Ne Kadar Yerli Olacak?

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su Gürcan Karakaş, TOGG’un ilk aşamada yerlilik oranının %51 olacağını ifade etti. Burada önemli bir eşik olduğunu belirten Karakaş, tıpkı konvansiyonel yani benzin ve dizel otomobillerde olduğu gibi elektrikli üretim sanayisinin de gelişmesiyle beraber yerlilik oranının hızla yükseleceğini belirtti. 2020 itibarıyla tedarikçilerin %90’ı aşan bir kısmının belli olduğunu belirten Karakaş, Türk girişimcilerin de TOGG’a büyük bir ilgi duyduğunu ve gelecekte üretilen araçların daha yüksek bir yerlilik oranına sahip olmasında girişimcilerin önemli bir yer tutacağını ifade etti.

TOGG’un Fiyatı Ne Kadar Olacak?

TOGG’un açıklamalarına göre yerli otomobil, makul düzeyde bir fiyatla satışa sunulacak. Tahminlere göre diğer markalara ait C sınıfı elektrikli araçların fiyatlarına paralel olacak. Ek olarak yedek parça gibi satış sonrası hizmetlerde de rekabetçi olacağı düşünülüyor.

TOGG’un fiyatı ile ilgili olarak Ağustos 2020’de sosyal medya başta olmak üzere çok sayıda mecrada aracın fiyat tablosu yayınlandı. Tabloda yerli otomobilin baz donanım paketi ile 180.000 TL’ye ve tam dolu paket ile 252.000 TL’ye satılacağı iddia edilmişti. Günlerce tartışılan konu ile ilgili olarak TOGG tarafından yapılan açıklamada, fiyatların rekabetçi olacağı ve herhangi bir şekilde bugünden bir fiyat belirlenemeyeceği ifade edildi. Buradan da anlaşılacağı üzere yerli otomobilin fiyatı henüz belirlenmiş değil.

TOGG Tescillendi mi?

Günümüzde en önemli sorunlardan biri patentlerin alınması ve ürünlerin tüm dünya tarafından yasal olarak tanınması. Bu nedenle TOGG’un ilk modelinin çıkışına daha uzun bir süre olmasına rağmen gerekli işlemler erkenden başlatıldı. TOGG’un patent işlemlerinde en zor aşamalardan biri olan Avrupa Birliği (AB) patent süreci aşıldı ve 20’den fazla üyeye sahip AB’de TOGG resmen tescillendi. Ayrıca dünyanın en büyük otomotiv pazarlarından biri olan Uzak Doğu’da da gerekli işlemler başlatıldı ve ilk olarak Çin’de TOGG’un tescil işlemleri tamamlandı. Ağustos 2020’de ise Japon Patent Ofisi tarafından TOGG’un C segmenti SUV’si ve Sedan modellerinin tescillendiği açıklandı.

Kısacası ihracat ile ilgili işlemler tamamlandıktan ve direksiyon konumu gibi ülkelere özel konular halledildikten sonra TOGG, neredeyse 30 ülkeye ihraç edilebilecek bir noktaya gelecek.

#yerliotomobil #togg #yerliaraç #yerliotonekadar #milliaraba #haberint #haberİnt #toggnekadar #otomobil

Kaynak : ZES. NET

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER