© Haber int 2023

Bazı işletmeler müşterilerini mağdur etmek için ellerinden geleni yapıyor!

Sadece lezzet artık yetmiyor! Gerekli özveri ve titizlik gösterilmezse hastalıklar bitmeyecek.

Bazı mekanlar sadece manzarası güzel olarak tarihte yerlerini almak istemiyorlarsa haddim olmayarak bir kaç şey söylemek istiyorum.

Öncelikle her işletme sahibinin ve Şeflerinin farklı mekanlarda,şehirlerde,ülkelerde (imkanlarına göre) yemek yemelerini gözlem yapmalarını öneririm.

Geçen hafta Anadoluda bir şehirdeydim, sabah çorbası içeyim dedim içmez olaydım!

Eğitimsiz garson kardeş elindeki bezle masaları siliyor artıkları topluyor. Sonra çorba yanı yeşillikleri elleriyle tabağa koyuyor ve servis yapıyor. Arada serçe parmağın kulakta titretme yöntemiyle kulak kaşıması ve kundura ayakkabısının topuğuna vurmasından oluşan rahatsızlığını da işaret parmağıyla giderdikten sonra servisine büyük bir titizlikle ve özveriyle yeniden devam ediyor!
 

Geleneksel olarak salaş mekanlarda alışık olduğumuz kebap ve kebap çeşitleriyle ilgili, gerek Anadolu’daki gerekse Anadolu’dan İstanbul’a şube açan işletmeler hususuna değinmek istiyorum. Burnu bir karış havada patronlarının iş bilmezlikleri yüzünden kendilerinden nefret ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Temizlik, servis hızı, iş takibi vs hususunda garsonların eğitimsiz olmaları artık bana da fazlasıyla dert olmaya başladı. Eğitimden kastım üniversite mezunu olsun demiyorum, işiyle ilgili gerekli eğitimi alsın! Patronların işine geliyor tabi az paraya çok iş yapacak eğitimsiz kadro oluşturmak!
O sihirli bezlerinizden vaz geçin artık! (aynı bezle elleri dahil her yeri sildikleri mucize bez!) bir servis yaparken o elinizle tuttuğunuz yerleri daha özenle seçin! Bazı mekanların salataları yenilecek gibi değil! Önceden doğranmış bekletilmiş sararmış rengi kahveye dönmüş salata üzerine yağ ve türevi şeyleri dökerek servis yapmaktan vaz geçin! Lavaşın arasına konulacak kebabı ciğeri verirken lavaş vermeyi unutmayı bırakın! Çay servisini yapmayın mesela beceremiyorsanız! Ya da zorunuza gidiyorsa! Etrafı leş gibi sadece rengi koyu olan sıcak suları ikram etmeyin! Aileler yemek yerken onların yanında personel toplantı yapmaz sesli sesli! Islak mendil vermekten aciz işletmeler var!
İşinize saygı duyun. Lezzetli yemek yapmakla bu işin bitmediğini anlayın artık! İki ünlü ile fotoğraf ve video çekilince o mekan olmuş artık denilemez! İşletmelerinize iyi hizmet verme konusunda lütfen gerekli eğitimlerinizi verin ve müşterilerinizi mağdur etmeyin! Sadece yemeğin lezzetli olması, manzaranın güzelliği yetmiyor artık! Bunu o kalın kafanıza sokun ve temiz olun!!

Ahmet Kerem Kaynar

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER